duminică, 3 aprilie 2011

In "Ateneu": despre Carmen Iordache

Este absolventă a Universităţii de Artă Bucureşti. Arătă un nivel de cunoaştere a uneltelor şi mijloacelor specifice, specifice zonei  artelor textile, cu totul remarcabil.  Puterea şi limpezimea cu care comunică  fac din tânăra artistă mai mult decât o promisiune.
La Galeria „Nouă”, Carmen Iordache expune structuri textile, hârtie şi colaj. De fapt, sunt cercetări despre calitatea intrinsecă a materiei, singure, de a fi expresivă, apoi despre calitatea materiei de a se diferenţia în substanţe, la fel, de a se asocia și, atribut rar, a se construi în lucrări.
            Mai departe, sunt cercetări despre calitatea construcţiilor, acestor construcții, de a se constitui în idei plastice. Una, cea mai frumoasă, se referă la tipul de artist, profund feminin, care dialoghează egal cu mijloacele sale, fără a le impune o anumită direcţie, intuitiv,  lăsându-le să se crească, vegetal, într-o naraţie deschisă. Alta, altă idee plastică, se referă la inteligenţa  de a  dărui transparenţă substanţelor: hârtie, pânză, rabiţ, plexiglass, pigment, toate dirijate polifonic, înspre armonie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu